Welcome to my blog..

Feel free to read/copy anything and please put the reference link to original source.
Share your blog link at the bottom of this page.

my sharing server : http://172.25.169.224/
How to download : http://rionix88.blogspot.com/2011/04/rionix-sharing.html
Other Sharing site : http://rionix88.blogspot.com/2011/01/ump-sharing-links-2.html

buat duit : http://rionix88.blogspot.com/2011/01/buat-ump-sharing-buat-duit.html

How to build server : http://rionix88.blogspot.com/2011/01/kaedah-membuat-ump-sharing-server.html

30 September 2009

Bapak Mertua itu Bapak Aku...

Time ak balik cuti sem dulu2, tetengah lepak sedap2 tetiba kitorang dapat tau bahawa aji Latif meninggal. Kitorang pun pegi la melawat rumah dier... ziarah..
Dlm perjalanan tu, ak pun anta la msg kt kakak ak utk bgtau. Pastu segalanya berjalan lancar...

Seminggu dua lepas tu, kakak aku balik dari KL ke rumah ak. Die citer..
"Nix anta msg(SMS).. die ckp bapak mertua Amir meninggal.."
kak ak tergezut lps dpt msg ak. Bapak mertua abang Amir maknanya bapak aku!!
Bukan bapak aku yang meninggal! Patutnya aku tulis Bapak Amir, bukan Bapak Mertua Amir...

Jadi pengajarannya, tulis sms leklok. Nanti aku silap anta msg berbunyi
"Nix da meninggal, ada kat kubur skang."

Bahasa yang lebih cantik:
"Nix dah balik dari rumah Pak Su, pegi melawat kubur Atuk plak skang"

28 September 2009

Don't say it

Don't say you love me when you don't mean it
Don't say you're sorry when you don't need my forgiveness
Don't say it
Cut it'll hurt like hell

*Tadi aku terbuat tell me more yang paling senang dalam sejarah. Tulis je sesuka hati pun boleh dapat full mark!!
Memang 4flat la aku bi sem ni..

Balik UMP dengan ...

[MOVIE]

300 [2007]
A Moment To Remember [2004]
Almost Love [2006]
Anak [2007]
Ask The Dust [2006]
Baadshah [1999]
Bleach - The Sealed Sword Frenzy [2006]
Blood The Last Vampire [2009]
Boogeyman 3 [2008]
Bujang Sepah Silalitamplom [2009]
Choke [2008]
Cloverfield [2008]
Daredevil [2003]
Deck The Halls [2006]
Gadoh [2009]
High School Musical 3 - Senior Year [2008]
HP6 - Harry Potter and The Half Blood Prince [2009] (low Q)
Kaho Naa Pyaar Hai [2000]
Kuch Kuch Hota Hai [1998]
LOTR collections (1,2,3)
Mohabbatein [2000]
Obsessed [2009]
Rab Ne Bana Di Jodi [2008]
Saw collection (1-5)
Star Wars Episode II - Attack Of The Clones [2002]
Terminator Salvation [2009] (low Q) (no sub)
The Haunting In Connecticut [2009]
The Incredible Hulk [2008]
The Letter Of Death [2006]


[DRAMA]

14 Sai no Haha
Bio-nik
Californication S2
Coffee Prince
CSI 9
Dragon Zakura
First Kiss
Full House
Fuuma No Kojirou
Galileo
Hana Yori Dango 2
HERO
House S1
House S5
Keliwon
Koi ni Ochitara
La DoLCe aMiRa
Leverage S1
LIFE
Love Shuffle
Magic's Biggest Secrets Finally Revealed Season 1
Nur Kasih
One Pound Gospel
prison break season 4
Reaper S2
Smile Again
Sp0ntan
Summer Snow
Sutun
The Big Bang Theory
The MeNtaList
Umizaru
Wonderful Life

06 September 2009

Happy Belated Birthday Utk Kamu2 yg Da Tua

Utk member2 aku yang baru sambut besday.. Su.. Mar.. dan melesia yg sambut ulangtahun kelahiran semula die lepas dijajah..



Ingatlah.. korang tu da tue.. jgn wat perangai cam bebudak.. Huahahaha..
Best gle kutuk orang.. Espesyelly ble ak ni masih muda.. heheh
Sweet 20 agi orang cakap..
aa~ ~

Walaupun rambut aku da kaler silver bukan bubuh pewarna..
jiwa aku tetap muda..

04 September 2009

Cinta Tiga Segi Menarik!

Kenapa orang cakap cinta tiga segi x best? Heran aku. Sebenarnya cinta tiga segi ni bole jadik best kalau kita tau caranya.



1. Lebih stabil. Seperti yang kita tau, segitiga ni jadi stabil ble tapak die lebih luas di bawah. Ala.. macam piramid tu. Lagi stabil kalau 2 orang pepuan di tapak bawah dan sorang laki di atas. Hurm..

2. Mengukur keluasan cinta. Cinta tiga segi boleh diukur keluasannya dengan menggunakan rumus
luas = (1/2) x (tapak) x (tinggi)... segi empat plak luas = (tapak) x (tinggi).. kalau cinta biasa xleh nak ukur...

3. Banding. Anda juga boleh membandingkan cinta dengan segitiga.. Boleh guna interpolation untuk compare jarak dengan ketinggian cinta.. Boleh jugak guna sistem koordinat..
(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

4. Cinta Segitiga juga mempunyai sudut dalam yang tetap iaitu 180°.


Rionix ~ Best kan? Tapi yang pasti ak taknak terlibat dengan mende nih..
Gle sampai mati pun ak tanak..

01 September 2009

Tak Paham Of The Year

Aku dengan ini menganugerahkan title "Tak Paham Of The Year" kepada subjek yang aku belajar petang tadi..



Ini kerana lecterer tu telah mengajar subjek tu dalam bahasa tamil.. Aku pulak tak pandai sangat tamil ni..
ni beberapa perkataan dlm dictionary baru yang sempat aku salin..

fuchen = food chain

bas eat fish, human eat bas
ertinya : birds eat fish, human eat birds

serta banyak lagi perkataan yang aku x paham, so x sempat salin..

Pastu.. tetiba lak die tanya soklan tahpape kat aku.. Dalam bahasa Tamil pulak tu!!
Disebabkan x paham soklan, terpaksa la aku jawab NO je utk sume soklan dier..
Pastu die ckp Nating2 pe ntah..

Kuliah yang sangat Whatever!!!

Rionix ~ Akhirnya baru aku paham perasaan budak skola rendah yang belajar sain n math dlm bahasa BI..

Blog Exchange